Online kiadványok

A 2020-as év Egyesületünk tevékenységeiben is nagy változást hozott. Az élőprogramok visszaszorulása miatt olyan lehetőségeket kerestünk, mely valamelyest pótolhatja a rendezvényeken megszokott programelemeket, azaz a mesemondást, a dalt és a játékot. Ebből a megfontolásból az elektronikus, interaktív kiadványok létrehozása mellett döntöttünk. Ennek nagy előnye, hogy miután pusztán egy számítógép és internetkapcsolat szükségeltetik a megtekintésükhöz – mely ma már a családok többségének rendelkezésére áll -, a földrajzi távolság, mint akadály megszűnt.

A speciális tartalmú, diabétesszel élő gyermekeknek szóló Molka- sorozat mellett, a 2020-as év végén egy új sorozat elindítása valósult meg. Az Óbudai mesék sorozat 1. részét, az “Időutazás a III. kerületben”  – elsősorban a kerületben élő gyermekek számára – tesszük elérhetővé.

Az ismeretterjesztő jellegű, óvodás- és kisiskolás korosztály számára készített elektronikus kiadvány mozgó grafikai elemeket, online játékokat és egyéb interaktív elemeket tartalmaz. A történetet hangoskönyvként is élvezhetik a gyermekek, hiszen minden oldalon beépített lejátszógombra kattintva elindul a hang lejátszása. Így válik teljesen kerek egésszé a történet.

Óbudai mesék sorozat

Időutazás a III. kerületben

Asztali számítógépről nézhető interaktív könyv, mely mozgó grafikákat (ugró, billegő, közeledő) és felugró ablakokban online játékokat tartalmaz. A könyv gombjai segítségével az olvasó jegyzeteket készíthet a könyvből kijelölve a számára fontos információrészleteket. Az interaktív könyv megjelenése fix, azaz nem igazodik a képernyő méretéhez, ezért előfordulhat, hogy a lap aljára kell görgetni a lapozás gombjainak eléréséhez.

Marci és Panni vidékről költöznek fel szüleikkel Budapestre, a III. kerületbe. Az első éjjel Álomországban, Törpével tesznek egy csodálatos utazást  a törpe időutazó járgányával a  kerület régmúltjának egyes állomásain.

Megnézem a kiadványt

A KIADVÁNY ELKÉSZÍTÉSÉBEN AZ ALÁBBI TAGJAINK VETTEK RÉSZT:

SZABÓ KATALIN
SZABÓ KATALINszerző, illusztrátor