MESEKLUBOK

Népmese

Speciális mese

elsősorban a III. kerületben  szervezünk családi meseklubokat, ahol egy-egy magyar, vagy külföldi mese meghallgatása után a történethez kapcsolódó játékos és kézműves foglalkozásokat tartunk. A rendezvény látogatása díjtalan, köszönhetően a Budapest Főváros III. kerület Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata támogatásának és az évek óta helyszínt biztosító FSZEK Békásmegyeri Könyvtárának.

A műsor diabétesszel élő óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére készült, az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével kialakított műsorban a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően informálódhatnak és maguk is bekapcsolódhatnak a műsorba.
A program 1,5 – 2 óra időtartamú.

ÉLŐPROGRAMOK

Népmese

Speciális mese

Szívesen vállalunk nagyobb családi rendezvényeken való jelmezes bemutatkozást  népmesés elemekkel készített táblásjátékainkkal, ügyességi játékokkal, a mesékhez kapcsolódó kreatív, kézműves tevékenységeinkkel és az élőszóval átadott  mesékkel igyekszünk fenntartani az érdeklődést népünk csodálatosan gazdag mesekincse iránt.A programelemek önállóak, külön-külön is megvalósíthatóak. Részidőben, de egész napos elfoglaltságként is vállaljuk a megjelenést a népmesék népszerűsítése érdekében.

A mesének csodálatos hatalma van, eszköztára tágas, így  speciális információkat tudunk az érintett gyermekeknek, vagy az érintett  kicsik társainak segítségével.  Az életkornak megfelelő szórakoztató elemek és eszközök észrevétlenül és játékosan  közvetítik a tudnivalókat. A program időtartama: 1-1,5 óra

PROGRAMAJÁNLAT

• Mesemondás
  • Zenés, dalos kíséret
  • Fából faragott, nagyméretű társasjátékok
  • Három próba-ügyességi játékelemek
  • Lovaggá ütés ceremóniája oklevéllel és ajándékkal
  • Kézműves foglalkozások

Vidám, interaktív program óvodásoknak és kisiskolásoknak a helyes táplálkozásról és a leggyakrabban előforduló diéták okairól.

• Diavetítés
  • Előadás zenei kísérettel (a tartalomhoz illő dalok)
  • Mozgásos játékbetétek
  • Kézműves foglalkozás